Quando devo trascorrere un fine settimana in montagna, o anche solamente una giornata sulla neve, la meta che prediligo su tutte è Cervinia. Perché?
- In primis, perché in questo triste anno senza neve a Cervinia la sciata è sempre garantita
- Perché in due ore di macchina da Milano sei già in cima alle piste
- Perché Les Neiges d’Antan è come una seconda casa e il personale una seconda famiglia: albergo di charme e spa accogliente, ma se voleste solamente provarlo per cena l’esperienza non sarebbe da meno (il ristorante buono da morire e il bar è perfetto sia per un aperitivo che per un dopocena)
- Perché anche se, come me, non sei un pro dello snowboard puoi ammirare i ragazzi compiere acrobatici salti all’Indian Park (e se sei un pro ti divertirai ancora di più)
- Perché il bombardino delle 11.00 al Bontadini regala una vista mozzafiato
- Perché i pranzi sulla terrazza dello Chalet Etoile sono un’esperienze unica
- Perché, dopo una giornata di sci, la cioccolata calda e il tè con i pasticcini da Le Samovar sono imperdibili
- Perché, perché, perché… potrei non fermarmi mai 🙂
When I want to spend a weekend in the mountains, or even just a day surrounded by snow, my favourite destination is Cervinia. Why?
- Firstly, because during this sad year without snow, you can always count on skiing in Cervinia
- Secondly, because it only takes two hours by car from Milan to get on the ski slopes
- Because Les Neiges d’Antan is like a second home for me and the personnelle is like family: it’s such a charming hotel and has a lovely spa, but you can also go there just for the amazing dinner (the cuisine is delicious and the bar is perfect both for a happy-hour and for after dinner)
- Because, even if, just like me, you’re not a professional snowboarder, you can enjoy watching others doing acrobatic leaps at the Indian Park (and if you’re a pro, you’ll enjoy it even more)
- Because you can enjoy an amazing view at Bontadini, while drinking a typical Bombardino (an eggnog cocktail) at 11 a.m.
- Because lunch at Chalet Etoile is a unique experience
- Because, after a day spent skiing, hot chocolate and tea with pastry at Le Samovar are not to be missed
- Because, because, because… I could keep going forever 🙂
My favorite two meals at Les Neiges d’Antan: the cheese soup and the famous Cervino cake 🙂
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